Ve dnech 4. – 5. 2. 2019 jsem měla tu skvělou možnost osobně se setkat a získat zkušenosti pod vedením cukráře a kuchaře Josefa Maršálka. Pro ty, kteří přesně neví o koho jde (jaká ostuda), tak Josef Maršálek je jeden z našich nejlepších cukrářů. Má za sebou letité zkušenosti v luxusním obchodním domě Harrods, cukrářská ocenění z mnoha soutěží a podílí se na udílení sladkých trendů pro evropské cukrárny.
Osobně jsem poznala pana Maršálka na sociálních sítích, kde také prezentuje své výtvory, a proto vím, jak svůj život zasvěcuje cestování. Byla jsem tedy ohromená, že někdo, kdo je jeden týden na ústřicich ve Španělsku a druhý týden na ochutnávce vína ve Francii, přijal pozvání do naší školy ve Slavkově u Brna. Musím uznat, že s takhle příjemným a pozitivně naladěným člověkem jsem ještě nemluvila.
Vařili jsme menu o tří chodech na téma francouzské kuchyně – předkrm z kuřecích jater s ovocným chlebem a cibulové čatní, jako hlavní chod Boeuf bourguignon s bagetou a sladká tečka na závěr patřila vynikající Paris brest s domácím praline.
Jsem neskutečně ráda za příležitost, kterou nám naše škola poskytla, protože přece jen kolik z vás si může říct, že vařil po boku s někým, kdo pekl i pro britskou královnu!
N. Vrbovská, ISŠ