V týdnu od 27. 2. do 2. 3. využila naše škola nabídky prezentovat gastronomické obory na přehlídkové ploše pavilonu A1 v rámci Mezinárodního potravinářského veletrhu SALIMA/VINEX 2018.
Svoji práci, pod vedením učitelek odborných předmětů, zde prezentovali žáci obou cukrář, kuchař – číšník a hotelnictví. Návštěvníkům veletrhu předvedli přípravu Maki Sushi s ochutnávkou, zdobení velikonočních perníčků a dortových lízátek. Nechyběla ani barmanská show s ukázkou přípravy míchaných nápojů. O tom, že prezentace naší školy byla úspěšná, svědčilo velké množství návštěvníků, kteří na stánek zavítali. Všem žákům a učitelům, kteří se na akci podíleli, patří velké poděkování.
Ing. D. Hortová, ISŠ
SALIMA – veletrh vůní a chutí
V týdnu od 27. 2. do 3. 3. 2018 se na brněnském výstavišti pořádal mezinárodní potravinářský veletrh SALIMA/VINEX 2018, kterého se zúčastnili v rámci odborné exkurze žáci našich gastronomických oborů, a mohli si tak udělat přehled o domácích a zahraničních výrobcích potravin, nápojů a technologických zařízení.
Tradiční součástí veletrhu jsou na většině stánků ochutnávky potravinářských produktů, a tak většina žáků využila možnosti degustace, zejména uzenářských výrobků, pečiva, cukrovinek, nápojů a zmrzlin. Podstatná část exkurze byla věnována potravinářské technologii a robotické výrobě, která zde byla také vystavena. Chybět nemohla ani zastávka na prezenční ploše pavilonu A1, ve kterém se prezentovala naše škola praktickou ukázkou žáků oboru cukrář, kuchař – číšník a hotelnictví. Žáci si celý veletrh velmi užili a těší se na další ročník, kdy budou mít opět možnost seznámit se s novinkami ve svém oboru.
Ing. Bc. Svobodová L.