Dne 26. 5. 2016 jsme se vydali na odbornou exkurzi do Vídně zaměřenou na dějiny gastronomie v rámci předmětu hotelový provoz pro žáky druhých ročníků oboru hotelnictví.
V Hofburgu byla hlavním cílem Stříbrná komora s historickými příbory, svícny, sadami speciálních příborů ze zlata a slonoviny, soupravami na čaj, čokoládu a kávu a dekorativními prvky. Tato expozice výrazně obohatila poznatky žáků k maturitním otázkám z historie gastronomie, neboť měli za úkol vypracovat speciální otázky v pracovních listech na základě poslechu audiovizuálních průvodců. Viděli jsme také Sisi – Muzeum, Císařská apartmá a Schatzkammer – Stříbrnou pokladnici s korunovačními klenoty, meči a dalšími vzácnými exponáty.
Ing. M. Šindler, Mgr. D. Mihálová, ISŠ