Ve dnech 13. 11. a 14. 11. 2017 se u nás uskutečnil kurz flairu. Flair je moderní a zábavný styl míchání nápojů, při kterém barman kromě namíchání drinku navíc hravou formou hází lahvemi a shakery.
Jsme velmi rádi, že jsme dostali příležitost učit se od Václava Abrahama, který patří do světové desítky nejlepších flairistů. Součástí kurzu bylo zvládnutí working a exhibition flairu. Working flair spočívá v házení lahvemi, které jsou z poloviny plné. U exhibition flairu se pracuje s lahvemi, ve kterých je 3 cl ingredience. Také jsme naučili umíchat drinky s nejrůznějšími triky za barem v co nejkratším čase a nalévat jednotlivé ingredience s přesností na mililitry díky pouring testům. Kurz nás velmi bavil a těšíme se na další návštěvu Václava Abrahama.
Šlancarová M., Vrbová A., ISŠ