Kuchařská naděje ze Slavkova u Brna je ve finále soutěže Svačina roku

ISŠ SlavkovAktuálně

Slavkov u Brna, 1. prosince 2017 – Nadějná kuchařka Aneta Vyhnánková z Integrované střední školy, Slavkov u Brna  je jednou z 15 finalistů 5. ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare.


Finalisty přivítá 7. prosince 2017 gastro studio Chefparade+. Školy a soutěžící se mohou těšit na ceny v hodnotě 20 000 Kč a na tuňákové výrobky Rio Mare. Na Facebooku Rio Mare může vybrat nejlepší recept také veřejnost. Z finále se připravuje živý facebookový přenos.
Mladí kuchaři a kuchařky si rozdělí dárkové poukazy do e-shopu v hodnotě 20 000 Kč. Vítěz získá poukaz v hodnotě 7 000 Kč, kuchaři na druhém a třetím místě vyhrají poukazy v hodnotě 5 000 Kč a 3 000 Kč. A porota pořadatelů udělí Zvláštní cenu Rio Mare v hodnotě 5000 Kč.

Letos bude poprvé vyhlášena Rio Mare cena veřejnosti. Hlasování na FB stránkách Rio Mare probíhá až do 5. prosince. Na vítěze a školu čekají produkty Rio Mare v hodnotě 5 000 Kč. Na facebookových stránkách bude možné sledovat také live stream finálového kola.

Finále bude hodnotit odborná porota složená z garanta soutěže, Mistra kuchaře Vladimíra Picky, šéfkuchaře restaurace Aureole a viceprezidenta AHR ČR Jiřího Krále a šéfkuchaře a majitele kuchařského studia Atelier Culinari Vladislava Stupariče. Druhou porotu tvoří zástupci pořadatele soutěže. Živým finále provede účastníky moderátorka, herečka a kuchařka Markéta Hrubešová.

Soutěžící musí vytvořit před porotou, ve stanoveném limitu 20 min, 5 porcí své zdravé, chutné a originální svačinky z prvního korespondenčního kola. Obě poroty soutěže budou hodnotit kromě chuti a dodržení zadání také techniku přípravy nebo finální prezentaci. Velké finále se koná ve čtvrtek 7. prosince 2017 v gastronomickém studiu Chefparade+ v pražských Holešovicích.

Letošní 5. ročník celostátní soutěže Svačina roku Rio Mare pořádá společnost Bolton Czechia, která je výhradním distributorem tuňákových výrobků Rio Mare v České republice.

Finálový recept: Aneta Vyhnánková, ISŠ Slavkov u Brna, Tuňáková frittata Rio Mare se salátem

Suroviny: 130 g tuňáka Rio Mare ve vlastní šťávě, 8 ks vajec, 6 lžic smetany, 3 lžíce červené papriky, žampiónů a červené cibule, 4 lžíce parmaánu, pažitku, sůl a pepř na dochucení; Na salát – hrst baby špenátu, cherry rajčátka, ředkvičky, avokádo, extra panenský olivový olej Monini, cukr, hořčici, sůl a pepř.

Postup: Vejce osolíme, opepříme, promícháme se smetanou a přidáme pažitku a sýr. Na pánvi opečeme cibulku, dáme žampiony a červenou papriku, osmahneme a vložíme tuňáka Rio Mare ve vlastní šťávě. Jakmile máme směs opečenou, vlijeme směs vajec a za stálého promíchávání necháme srazit. Nakonec krátce zapečeme v troubě. Podáváme se zeleninou s dresinkem, který jsme připravili z panenského olivového oleje Monini , soli, pepře, hořčice a cukru.

Kontakt:
Lukáš Klapil, Crest Communications Ostrava, e-mail: klapil@crestmorava.cz; mob.: 603 824 194