Ve dnech 3. 4. – 4. 4. 2018 probíhal v ISŠ ve Slavkově u Brna kurz vyřezávání zeleniny a ovoce. Pan Luděk Procházka z Czech carvingového studia v Benešově je propagátorem tohoto pozoruhodného gastronomického oboru a sám prvotřídní řezbář s řadou mezinárodních ocenění. Jeho kurzy prošlo mnoho gastronomických odborníků, kteří využívají carving ve své profesi.
Začátek kurzu věnoval lektor krátkému seznámení s nářadím a technikou řezání, učil žáky vytvářet jednoduché zeleninové a ovocné ozdoby. Ty, které tato zajímavá tvorba zaujala, mají možnost se nadále zdokonalovat v navazujících kurzech, ve kterých se vyřezávají květy ze zeleniny a vodních melounů. Absolventi kurzu získali účastnický list. Věřím, že nové znalosti a dovednosti budou dále prohlubovat, procvičovat a uplatňovat ve svém oboru.
Mgr. P. Horáková, ISŠ