Dne 26. 4. 2017 navštívily naši školu dvě zástupkyně Gastrocentra STAEG Facility, spol. s r. o., které našim žákům oboru kuchař-číšník v rámci kariérního poradenství ISŠ přiblížily možnosti praktického využití a rozvíjení jejich dovedností nabytých ve škole a na kurzech pořádaných školou.
Především se obě paní věnovaly představení cateringu, s jejichž pořádáním má naše škola také značné zkušenosti a mnoho žáků si účast na nich již aktivně vyzkoušelo. Jíme i očima, gastroprůmysl není pouze o chuti, ale i o tom, jak které dobrůtky vypadají. Dozvěděli jsme se mnoho o tom, že moderní je vytvářet co nejmenší výrobky, které svou chutí předčí svoje „větší sourozence“ nebo o tom, které pokrmy jsou zvláštní a „trendy“ – například nadívaný knedlík s vanilkovým přelivem. Podstatné je také vždy myslet na původ surovin a dbát na jejich kvalitu a čerstvost. Gastrocentrum STAEG sídlící ve Vyškově nabídlo žákům přímou možnost zaměstnání, ať už brigádně nebo po vyučení. Mnoho žáků nad touto možností začalo přemýšlet, i kdyby si jen na léto vyzkoušeli, jaké to je pracovat přímo v provozu a získat tak další, tolik potřebnou praxi v oboru.
M. Burgetová, ISŠ