Dne 6. dubna 2022 se naše třída 3.B CU s třídní učitelkou Mgr. G. Marchewkovou zúčastnila odborné exkurze. Navštívili jsme výrobnu čokoládových lanýžů Tereza v Brně. V malé útulné dílničce jsme měli možnost seznámit se se surovinami a technologií pro výrobu lanýžů a pralinek. Mohli jsme si také vyzkoušet jejich tvoření a zdobení. Při výrobě jsme používali tři různě ochucené náplně tzv. ganache (pistáciová, s vlašskými ořechy, kávová). V průběhu práce jsme samozřejmě ochutnávali a výsledné výrobky jsme si za poplatek odnesli domů. Seznámili jsme se tak například s novou technikou temperování čokolády tzv. “čočkování“ a nezvyklými druhy surovin – např. růžový kakaový bob. Poprvé jsme také ochutnali pravý kakaový bob. Děkujeme čokoládovně Tereza za příjemně strávený den a získané zkušenosti.
žáci 3.B CU,ISŠ